Hondentrimsalon Wilma

Wat doet een hondentrimster? 

Hondentrimsalon Wilma is al meer dan 35 jaar de Schoonheidssalon voor uw hond in Nieuwerkerk aan den IJssel, Gemeente Zuidplas maar ook voor de Randstad.

Om onze kennis en vakbekwaamheid op peil te houden,  volgen wij nog regelmatig cursussen en seminairs met betrekking op huid- vachtziektes en algemene verzorging.  
In onze  hondentrimsalon worden alleen maar natuurlijke produkten gebruikt. Tevens kunnen wij u adviseren bij vacht- en/of huidproblemen.

Hierdoor bent u er van verzekerd dat uw hond bij ons in goede handen is
Zowel ras-als niet rashonden zijn bij ons van harte welkom.

Wat dient u te weten als u voor het eerst naar een Hondenkapper gaat. Dit kunt u hieronder lezen.

 

Wat u zelf kunt en moet doen!

 -Natuurlijk is het dagelijks onderhoud een taak van de "baas ".

U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/ of kam de juiste is. Wij kunnen u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Veel eerder dan u denkt, is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe.

Vanaf de tijd dat uw hond volledig is ingeënt, kunnen wij al een puppy trim geven. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want meestal is er een wachttijd van enige weken, en... vergeet uw afspraak niet. Uw trimsalon heeft tijd voor u gereserveerd.

 Waarom naar een trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen!

 Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in:

* Scheren

* Knippen

* Uitdunnen

* Plukken

* Strippen

* Wassen

* Kammen en/of borstelen

 


Bouviers, Schnauzers, de meeste Terrierrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt,, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terechtkomt.

Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.
Poedels en honden met hetzelfde vacht- type worden geschoren enjof geknipt in elk gewenst model. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven.
Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en..., lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren.
Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd hondentrimmer/-ster meer is dan alleen een 'kapper'. Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zal een goede trimmer/-ster niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar een dierenarts.

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan.
Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren, en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch heeft kenbaar gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel.
Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en
genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal door gekamd en eventuele klitten worden verwijderd (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd.
Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel’: En... u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen, hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!
 Hoe vaak naar de trimsalon?
Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:
Poedelvachten 4-8 maal per jaar
Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
Spanielvachten 4-6 maal per jaar
Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen!
Om ten slotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd!
Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.
 Wij hopen uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten!
 TIPS
* Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.  
* Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.  
* Overleg eerst met uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.  
* Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
 * Breng de hond altijd aan de lijn.  
* Breng uw hond nooit met een volle maag.  
* Ten slotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.  
Dit is niet waar!  
 

 

                                                                   Volg ons nu ook via 

(c) 2020 Hondentrimsalon Wilma  |  contact@hondentrimsalon-wilma.nl
Hondentrimsalon Wilma de Reus